fredag 9 september 2011

Taghazout, Marocko

Tar en paus från skrivandet och tänkte posta lite mer resebilder och tips!

Taghazout, Marocko
En vecka i januari 2011. Taghazout är en liten fiskeby 40 min från stora Agadir. Du kan gå igenom hela fiskesamhället på 3 minuter. Hit åker du för att surfa, annars kan du lätt bli uttråkad, eller... om du inte tycker om att rida på kameler förstås. Här finns det massor av närproducerat! Apelsiner till exempel.

Runt om Taghazout finns många kända bryt, många med gångavstånd. Favoritbrytet måste vara pointbreaket på Camel Beach. Goofy som jag är... Finns risk att du stöter på många svennebananare och norrbaggar här. Kan vara trevligt. Ta det lugnt med efterfesterna bara!

När du är i Marocko, så måste ju marokansk massage testas. Perfekt efter en hel dags med surf. De masserar allt, bokstavligt. Couscousen är to die for. Gå gärna in i ett smyckesstånd och fråga om du kan få pärla ditt egna halsband. Roligt och personligt. Passa även på att bli bjuden på te. Akta dig för att bli lurad bara. Och på tal om lurad, var varsam med taxichaffisen. Ibland kan denne vara berusad. Trots det muslimska som präglas i landet.

Taghazout var bra. Om du surfa, åk dit! Annars skulle jag rekommendera andra delar av nordvästra Afrika.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar